Zajedno kroz krizu – anketa za privrednike

Privredna komora Srbije u saradnji sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj, pokrenula je anketu za privredu „Zajedno kroz krizu“ posvećenu ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom koronavirusa „COVID 19“ i uticaju koji trenutna situacija u Srbiji ima na poslovanje.
Pročitaj više

Sve je u poverenju

Druga konferencija u organizaciji trgovaca „Cro Commerce 2020“ posvećena elektronskoj trgovini održana je u Zagrebu prošle nedelje, a na njoj je učestvovao i Aleksandar Zarić, direktor u oblasti unapređenja poslovnog okruženja na USAID-ovom Projektu saradnje za ekonomski razvoj.
Pročitaj više

Kako inovativne kompanije mogu da finansiraju svoj razvoj?

Sa ciljem da unapredimo pristup izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća u Srbiji realizujemo „Program podrške finansiranju inovativnih kompanija i malih i srednjih preduzeća putem dodatnog kapitala“.
Pročitaj više

U Pirotu održan seminar o elektronskoj trgovini

Prvi u nizu edukativnih seminara posvećenih elektronskoj trgovini za male biznise pod nazivom „Elektronska trgovina – šansa koju ne smete propustiti“, održan je 20. februara u Ugovornoj okružnoj privrednoj komori u Pirotu.
Pročitaj više

Online učenje za inspektore i državne službenike

Pokretanje online platforme za učenje Nacionalne akademije za javnu upravu obeleženo je 11. februara na konferenciji posvećenoj e-learningu. U novootvorenim prostorijama NAJU u Beogradu, najpre je predstavljena platforma za online učenje, a nakon toga je održana panel diskusija na kojoj su učestvovali predstavnici Službe za upravljanje kadrovima Vlade Republike Srbije, Kancelarije za informacione tehnologije i
Pročitaj više

Bezbednost hrane i izvozne procedure na Agro Belgrade sajmu

Od 30. januara do 1. februara 2020, u Beogradu je održan međunarodni sajam Agro Belgrade, vodeći sajamsko – konferencijski događaj iz oblasti voćarstva, vinogradarstva i povrtarstva za region Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope koji okuplja najveće srpske kompanije ove industrije i većinu poljoprivrednih zadruga.
Pročitaj više

Dani otvorenih vrata sa inspektorima nastavljaju i u 2020.

Na još jednom Danu otvorenih vrata, održanom 28. januara u Privrednoj komori Beograda, okupilo se oko stotinu kompanija i preduzetnika koji su u neformalnoj atmosferi razgovarali „1 na 1“ sa predstavnicima poreske, tržišne, sanitarne, poljoprivredne, turističke i radne inspekcije o pitanjima važnim za njihovo poslovanje.
Pročitaj više

Pojačalo Karavan u Subotici

Pojačalo Karavan je nastavio svoje edukativno putovanje, na misiji jačanja saradnje i preduzetničkog duha kod mikro, malih i srednjih preduzeća širom Srbije. Nakon okupljanja u Nišu, sledeća stanica bila je Subotica, gde se 24. januara, u prostoru u Infostud Huba, okupilo više od 50 predstavnika malih i srednjih preduzeća i članova IT i startap zajednice iz
Pročitaj više

„Pojačalo“ meetup 006: digitalna transformacija

Više od 250 preduzetnika i onih koji žele da to postanu prisustvovalo je poslednjem, šestom po redu „Pojačalo meetup-u“ održanom 18. decembra u Domu omladine u Beogradu. 
Pročitaj više

PODRŠKA ZA RAST I RAZVOJ MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA – SME is MVP

U organizaciji USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj 5. decembra, u hotelu „Crowne Plaza“, održan je biznis forum posvećen razvoju malih i srednjih preduzeća (MSP) i preduzetnika u Srbiji.
Pročitaj više

60 godina Instituta za prehrambenu tehnologiju i biohemiju

Institut za prehrambenu tehnologiju i biohemiju Poljoprivrednog fakulteta, obeležio je 60 godina svog postojanja u prisustvu brojnih zvanica, a uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i predstavnika USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, kao i USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu.
Pročitaj više

Pojačalo Karavan prvi put u Nišu

Posle pet uspešno održanih druženja, Pojačalo je preraslo okvire Beograda i sada širi znanja, iskustva i svest o saradnji i preduzetništvu i van granica glavnog grada.
Pročitaj više

SME is MVP – prvi nacionalni forum malih i srednjih preduzeća u Srbiji

Prvi nacionalni forum mikro, malih i srednjih preduzeća pod nazivom „SME is MVP“ biće održan 5. decembra u Beogradu.
Pročitaj više

OMGcommerce ponovo u Beogradu

OMGcommerce konferencija, najveći regionalni događaj posvećen elektronskoj trgovini i digitalnom preduzetništvu, 20. novembra je po treći put održan u Beogradu, uz podršku USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj.
Pročitaj više

Javni poziv za dostavljanje komentara i predloga za unapređenje propisa u oblasti poreza na dodatu vrednost

Ovim putem vas pozivamo da dostavite vaše predloge i sugestije u vezi sa izmenama i dopunama podzakonskih akata kojima je bliže uređeno oporezivanje porezom na dodatu vrednost (PDV).
Pročitaj više

„Pojačalo“ druženje 005: društvene mreže, dobre priče i izvori finansiranja

Još jedno, peto „Pojačalo“ druženje održano je 30. oktobra 2019. u Domu omladine u Beogradu. Po već poznatom receptu, preduzetnici i oni koji žele da to postanu mogli su da čuju zanimljive razgovore učesnika koji su imali šta korisno i inspirativno da kažu na teme važne za rast i razvoj biznisa.
Pročitaj više

Prijava za obuke o primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica za industriju znanja

Pozivamo vas da se prijavite na jednodnevnu obuku o primeni poreskih podsticaja iz Zakona o porezu na dobit pravnih lica namenjenih industriji znanja koji uključuju podsticaje za ulaganja u inovativne delatnosti i u vezi sa aktivnostima istraživanja i razvoja.
Pročitaj više

Pet godina reforme inspekcija u Srbiji

USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije u reformi inspekcijskog nadzora, koja je započeta pre pet godina.
Pročitaj više

Završeni treninzi za poreske inspektore u primeni poreskih olakšica za inovativna preduzeća

Tokom prve dve nedelje oktobra, USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj je kompletirao program treninga za poreske inspektore za primenu poreskih olakšica za inovativna preduzeća, s ciljem podsticanja investicija u startape, istraživačke programe i razvoj intelektualne svojine u Srbiji.
Pročitaj više

Indeks globalne konkurentnosti 2019: Srbija na 72. mestu

9. oktobra, USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj je učestvovao na konferenciji za medije i predstavljanju rezultata Indeksa globalne konkurentnosti Svetskog ekonomskog foruma za Srbiju za 2019. godinu.
Pročitaj više