USAID-OV PROJEKAT SARADNJE ZA EKONOMSKI RAZVOJ

Webiz edu 2019: Novi Sad

Webiz Edu konferencija u Novom Sadu bila je posvećena agilnom poslovanju, digitalnoj ekonomiji i drugim važnim temama
Webiz je u periodu od 2013. godine od lokalne konferencije koja se bavi biznis stranom interneta, prerastao u brend i jedinstvenu manifestaciju poslovno-edukativnog karaktera koja se održava na četiri lokacije u Srbiji i tokom godine okuplja više hiljada posetilaca. Teme kojima se Webiz događaji pre svega bave su informacione tehnologije, tehnološko preduzetništvo, E-Commerce, digitalni marketing i digitalna transformacija.

Poslednje Webiz okupljanje održano je u Novom Sadu od 7-9. juna, a događaj je okupio stručnjake koji su kroz predavanja i panel diskusije preneli svoja znanja i iskustva o značaju modernog liderskog pristupa, agilnog poslovanja, validiranja ideja, njihovom stvaranju u digitalnoj ekonomiji, saradnji startapa i korporacija, inovativnim rešenjima, itd.

Stavljajući u prvi plan digitalnu transformaciju, konferencija pod imenom „Digitalna transformacija: Kako iz oba ugla u isti koš? Saradnjom!“ je obuhvatila četiri osnovna stuba celokupnog procesa; ljude, strategiju, saradnju i tehnologiju, a malim i srednjim preduzećima je dočarana šira slika takve transformacije kao i izazovi koji ih potencijalno čekaju.

Među učesnicima konferencije bila je i Sandra Rodić, direktorka tima za pristup izvorima finansiranja USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, zatim Milan Dobrijević, šef Odeljenja za razvoj digitalne agende Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Vuk Guberinić, direktor CAR:GO dok je moderator bio Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub.

Webiz edukacije se nastavljaju posle letnje pauze a zajedno s njima i dalja podrška procesu digitalizacije u Srbiji.
Poslednje vesti
TOP