USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Treći, završni ciklus ankete „Zajedno kroz krizu“

Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa USAID-ovim Projektom saradnje za ekonomski razvoj, u okviru istraživanja "Zajedno kroz krizu" posvećenog ekonomskim aspektima krize prouzrokovane pandemijom virusa COVID-19, pokreće treći ciklus anketiranja privrednika.

Reč je o konačnoj fazi istraživanja započetog u martu ove godine, kako bi se, kroz praćenje promena u poslovanju uzrokovanih krizom, što bolje odgovorilo na zahteve privrede.

U fokusu istraživanja, mesec dana nakon ukidanja vanrednog stanja, jesu vrste prepreka koje privrednici vide na putu oporavka. Takođe, anketa treba da obezbedi odgovore na to koliko firmi je deo globalnih lanaca vrednosti, koje su im strategije oporavka iz krize, i posebno, koje su mere preduzete  kako bi se vratili na nivo pre krize.

Upitnik je osmišljen tako da pruži relevantne odgovore i po vremenskim presecima u ukupnom periodu trajanja krize, kao i po sektorima, regionalnoj zastupljenosti, veličini preduzeća. S obzirom na to da je ovo finalni upitnik u istraživanju, daće i objedinjeni pregled kretanja stanja firmi koje su učestvovale u istraživanju u sva tri ciklusa.

Upitnik je dostupan na sledećem linku.

Latest news
TOP