USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Studijska tura: naši eksperti na Globalnom forumu finansiranja za mala i srednja preduzeća u Amsterdamu

U okviru studijske ture, članovi tima za pristup izvorima finansiranja USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj prisustvovali su Globalnom forumu finansiranja za mala i srednja preduzeća u Amsterdamu.

Od 7. do 9. oktobra, preko 650 učesnika iz više od 280 institucija iz preko 75 zemalja, čuli su više od 90 govornika čije teme su bili različiti aspekti, prakse i iskustva pristupa finansijama, što je i dalje najveći globalni izazov za rast za mikro, malih i srednjih preduzeća.

Lideri različitih industrija podelili su svoje perspektive i uspešne priče, a pored naglaska na fintech rešenja, digitalizaciju poslovnih modela, upravljanje podacima i druge teme u vezi sa ulogom tehnološkog napretka, Forum se bavio i drugim važnim pitanjima: partnerstvima i umrežavanjem, izazovima pred ženskim preduzetništvom, kulturološkim preprekama i slično.

Sandra Rodić, direktor našeg tima za pristup finansijama i njegovi članovi Katarina Marinković i Ivan Milosavljević, zajedno sa partnerima iz bankarskog sektora, predstavnicima poslovnih asocijacija i Vlade Srbije, predstavljali su našu zemlju na jednom od najvećih svetskih događaja posvećenih rastu malih i srednjih preduzeća. Ovakav tim učinio je Srbiju jednom od retkih zemalja koje su na Forumu imale predstavnike celog ekosistema.

Poslednje vesti
TOP