USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Pojačalo Karavan prvi put u Nišu

Posle pet uspešno održanih druženja, Pojačalo je preraslo okvire Beograda i sada širi znanja, iskustva i svest o saradnji i preduzetništvu i van granica glavnog grada.

U četvrtak, 21. novembra, prvo takvo okupljanje održano je u Nišu, pod pokroviteljstvom USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, a kao deo Pojačalo Karavana. Druženje u Nišu okupilo je preko stotinu posetilaca koji su učestvovali u predavanju i panel diskusiji s ciljem osnaživanja potencijala MMSP u zemlji. Veteran preduzetništva, Ivan Minić održao je predavanje na temu „Šta to neke male biznise čini uspešnijim od drugih?” i podelio svoja iskustva vezana za otpočinjanje uspešnog poslovanja. Tokom panel diskusije pod nazivom „Elektronska trgovina za početnike“, iskusni e-Commerce preduzetnici govorili su o prevazilaženju regulatornih i administrativnih izazova pri započinjanju elektronskog biznisa. Kao i obično, po završetku panel diskusije, učesnici su imali priliku za razmenu iskustava, ideja, kao i dalje povezivanje.

Svakog drugog meseca, Pojačalo Karavan posećivaće različite gradove širom Srbije s ciljem jačanja saradnje i preduzetničkog duha kod mikro, malih i srednjih preduzeća. USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj ima za cilj jačanje saradnje između MMSP širom Srbije, baveći se prevazilaženjem svakodnevnih izazova i jačanjem njihovog održivog razvoja.

Fotografije sa događaja možete pogledati u galeriji.

Poslednje vesti
TOP