USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Pet godina reforme inspekcija u Srbiji

USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj podržava Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije u reformi inspekcijskog nadzora, koja je započeta pre pet godina.

U utorak, 22. oktobra, na inicijativu Ministarstva, održan je koordinacioni sastanak „Pet godina reforme inspekcija u Srbiji i naredni koraci u procesu reforme“, kao i svečana sednica Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Pored članova Koordinacione komisije i predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj i USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, sastanku su prisustvovali i drugi donatori i organizacije koje su važan deo tima podrške: Kancelarija za IT i elektronsku upravu, ambasade kraljevine Norveške, kraljevine Švedske i Italije, Švajcarska kancelarija za saradnju u Republici Srbiji, predstavnici EU IBE, OSCE Serbia, GIZ, UK Good Governance Fund, NALED-a i Mreže inspektora Srbije.

Na sastanku su predstavljeni dosadašnji rezultati reforme i razmatrani aktuelni i budući koraci, a tema je bila i podrška koja će biti potrebna u narednom periodu. Predstavnici Projekta su istakli na ulogu USAID-a u pokretanju reformi i uvođenju obuhvatnog IT sistema, i izrazili spremnost da nastave s podrškom, pogotovo u oblasti digitalizacije i uz usmeravanje fokusa na odabrane industrije i grupe industrija.

Ponosni smo što smo deo tima na ovom važnom poslu. Nastavljamo s podrškom Ministarstvu, kao i unapređenju drugih segmenata poslovnog okruženja u Srbiji.

Poslednje vesti
TOP