USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Obuke za hladnjačare „Čistoća je pola posla“ se nastavljaju

Tokom septembra i oktobra, nastavljena je serija obuka za sektor prerade smrznutog voća pod nazivom „Čistoća je pola posla“. Ova korisna obuka s kojom obilazimo gradove Srbije, uvek nailazi na veliko interesovanje hladnjačara, jer im približava važno pitanje higijenskog dizajna – tehnika koje omogućavaju blagovremeno i efikasno čišćenje proizvodnog sistema. Cilj je, naravno, bezbednija proizvodnja i poslovanje u skladu s propisima, ali i konkurentniji biznis.

Nove obuke „Čistoća je pola posla“ održane su u Brusu (27. septembra), Leskovcu (30. septembra) i Ivanjici (4. oktobra), a hladnjačari su i ovoga puta pokazali veliku zainteresovanost za nova znanja i unapređenje posla – primenu higijenskog dizajna, bolje poštovanje propisa i iskustva najuspešnijih kolega iz branše.

Kao i prethodnih puta, predavanja je držao prof. dr Miomir Nikšić, šef Katedre za industrijsku mikrobiologiju Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, a deo treninga su održali poljoprivredni inspektori. Sledeća obuka je zakazana za 14. oktobar u Vranju.

Edukacije „Čistoća je pola posla“ organizujemo u saradnji sa Poljoprivrednom inspekcijom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Kako je bilo na prethodnim treninzima, pogledajte ovde.

Poslednje vesti
TOP