USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

“Konkretno za SME” – radno pravo i GDPR za vreme krize

Peto izdanje iz serije online panela “Konkretno za SME”, koje organizujemo sa ICT Hub-om od izbijanja pandemije koronavirusa održano je u sredu 6.maja i bilo je posvećeno radnom pravu i GDPR-u za vreme krize.

Od početka krize izazvane pandemijom COVID 19, postoje brojni izazovi i otvorena pitanja kako iz domena radnog prava tako i zaštite podataka o ličnosti. Na poslednjem online panelu okupili smo pravne eksperte iz advokatske kancelarije “Samardžić, Oreški i Grbović” Borisa Radojčića i Katarinu Živković, kao i Dunju Hasanović HR stručnjaka iz marketinške i kreativne agencije “I&F Grupa”. Moderatori panela bili su Dragana Stanojević, direktor USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj i Slobodan Trivić, stručnjak u oblasti unapređenja poslovnog okruženja na našem projektu.

Uspešne firme za vreme krize prilagođavaju svoj poslovni model i pokušavaju da održe visok nivo svrhe poslovanja. Za aspekta radnog prava i zaštite podataka o ličnosti, najvažnije je da organizacije grade poverenje sa zaposlenima tokom vanrednog stanja, zaključili su učesnici panela. Tokom razgovora objasnili su kako se poslodavci u vreme pandemije koronavirusa nose sa obavezama zaštite podataka o ličnosti, kao i koja prava i obaveze imaju poslodavci i zaposleni u vreme krize.

„Konkretno za SME“ su nedeljni online paneli posvećeni malim i srednjim preduzećima, pokrenuti s ciljem da im ponude konkretne odgovore na izazove poslovanja u uslovima vanrednog stanja. Panele organizuju USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj i ICT HUB.

Da pogledate snimak panela, kliknite na sledeći link

https://www.youtube.com/watch?v=j8JLBdh4NPU&t=3s

Latest news
TOP