USAID-ov Projekat saradnje za ekonomski razvoj

JAVNI POZIV ZA DOSTAVLJANJE KOMENTARA I PREDLOGA ZA UNAPREĐENJE PROPISA U OBLASTI POREZA NA DODATU VREDNOST

Poštovani,

Ovim putem vas pozivamo da dostavite vaše predloge i sugestije u vezi sa izmenama i dopunama podzakonskih akata kojima je bliže uređeno oporezivanje porezom na dodatu vrednost (PDV). Vaši predlozi i sugestije će se koristiti u okviru inicijative koja se organizuje pod okriljem projektnih aktivnosti USAID Projekta saradnje za ekonomski razvoj (USAID Cooperation for Growth Project) za pružanje tehničke podrške Ministarstvu finansija Republike Srbije u unapređenju poreskog regulatornog okruženja.

USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj započeo je rad na sistematskom unapređenju postojećih pravilnika iz oblasti PDV-a gde je to potrebno i primenljivo. Cilj ove aktivnosti je unapređenje regulatornog okvira u oblasti PDV-a, usaglašavanja domaćih propisa i prakse sa propisima i praksom Evropske unije, kao i ujednačavanje primene propisa iz oblasti PDV-a.

U skladu sa navedenim, pozivamo sve zainteresovane strane da pisanim putem dostave predloge i sugestije, kao i da podele svoja iskustva, a naročito predloge u vezi sa konkretnim izmenama ili dopunama postojećih podzakonskih odredaba iz oblasti PDV-a.

Komentari i predlozi će biti uzeti u obzir i analizirani u daljem periodu za potrebe pripreme radne verzije nacrta predloga izmena i dopuna postojećih PDV pravilnika. Tokom prve polovine 2020. godine, USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj će diskutovati sa stručnom javnosti i privatnim sektorom o prispelim komentarima zainteresovanih strana, kao i predloženim rešenjima. Iz ovog razloga, molimo da sve vaše komentare, predloge i druge povratne informacije uputite najkasnije do 15.12.2019. godine, elektronskim putem na sledeće mejl adrese:

S obzirom na to da postizanje i održavanje usklađenosti sa PDV propisima predstavlja značajnu stavku u poslovanju svih poreskih obveznika, unapred se zahvaljujemo na saradnji i verujemo da ćete svojim učešćem doprineti unapređenju PDV regulatornog okvira u Srbiji.

S poštovanjem,

USAID Projekat saradnje za ekonomski razvoj

Poslednje vesti
TOP