USAID-OV PROJEKAT SARADNJE ZA EKONOMSKI RAZVOJ

Drugo Pojačalo druženje u Domu omladine

Drugo po redu Pojačalo druženje održano je 9. maja u Domu omladine Beograda
Pojačalo meetup vol. 2
U Beogradu se u Domu omladine svakog drugog meseca održava Pojačalo meetup, jedinstvena prilika za preduzetnike (i one koji to žele da budu) da međusobno bliže razmene svoja poslovna iskustva i steknu neka nova.

Pojačalo je video i audio podkast koji se od početka godine upoznaje sa novim ljudima i temama iz sveta preduzetništva. Drugo po redu Pojačalo druženje, održano je 9. maja u Domu omladine i okupilo je preko 200 posetilaca, a kompletan meetup se sastojao iz dva dela; prvi deo bio je edukativnog karaktera posvećen E-commerce, dok je drugi deo skupa bio namenjen networkingu i upoznavanju posetilaca.

Učesnici panel diskusije pod nazivom „Sve o E-commerce što ste želeli da znate, a niste imali koga da pitate!“ bili su Milan Dobrijević ispred Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Zorana Milidrag iz E-commerce asocijacije Srbije, Marko Ilić iz Dijaspora.shop-a, Biljana Tomašević iz DHL International, i Aleksandar Zarić ispred USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj. Panelisti su detaljno analizirali E-commerce stanje u zemlji, osvrnuli se na aktuelne trendove ali i istakli neophodnost preduzimanja mera i koraka kako bi bili stvoreni bolji uslovi za dalji razvoj ovog vida poslovanja. Upravo kao dobar primer takve prakse istaknuto je osnivanje zajedničke radne grupe ministarstva, Projekta i E-commerce asocijacije Srbije.

Gosti su u nastavku mogli da čuju autentične priče o nastanku i razvoju dva različita brenda (Fini i Bagel Bejgl), a u večernjim časovima organizovano je druženje i upoznavanje malih proizvođača hrane i pića, koji su ujedno i služili ketering na manifestaciji. Kao i svaki put, učešće na događaju je bilo potpuno besplatno (uz registraciju) a okupljeni su provedeno vreme iskoristili za učenje, razmenu dobrih ideja i širenje pozitivne energije.

Pojačalo je nastalo uz podršku USAID-ovog Projekta saradnje za ekonomski razvoj, koji za cilj ima jačanje postojećih srednjih i malih preduzeća kao i stvaranje boljih uslova i podsticaja za osnivanje novih.

Fotografije sa drugog Pojačalo druženja možete pogledati u u zasebnoj galeriji.
TOP